Katalog 2024 - kukuřice / sója / slunečnice a čirok

October 9, 2023

Katalog Jaro - obrázek

 

Pečlivě sestavený sortiment odrůd

LIDEA je předním evropským šlechtitelem kukuřice, slunečnice, čiroku i sóji. V našem novém katalogu najdete nejvýkonnější odrůdy, které lze aktuálně pěstovat. Cílem je nabídnout pěstitelům genetiku prověřenou v naší pokusné síti nebo v oficiálních registračních pokusech, aby pěstitelé do rukou dostávali nejvhodnější odrůdy pro naše klimatické podmínky.

Silážní kukuřice

Spolehněte se na naše vlajkové hybridy FRIENDLI CS (230), BATISTI CS (250) a CS KISSMI (260), nebo objevujte novou nadějnou genetiku. Jasnou volbou je jeden z nejvýkonnějších hybridů velmi raného silážního sortimentu FIELDPLAYER (240) s vyrovnanou silážní kvalitou.* Pro pěstitele, kteří mají výnos siláže jako hlavní prioritu doporučujeme ES SKYTOWER (270), s velkým náskokem nejvýnosnější hybrid středně raného sortimentu.** Za pozornost chovatelé mléčného skotu stojí novinka LID3620C (300), která výnosem rovněž ovládla středně raný silážní sortiment v letech 2021-22.***

*ÚKZÚZ 2020-2021, velmi raný sortiment. 
**ÚKZÚZ 2019-2020, středně raný sortiment. 
***ÚKZÚZ 2021-2022, středně raný sortiment. 

Zrnová kukuřice

Většina zrnových hybridů z naší nabídky má v genech unikátní genetický zdroj TROPICAL DENT®. Ten dodává hybridům kromě vysokého výnosového potenciálu také další cenné vlastnosti. Rychlé uvolňování vody ze zrna, rychlý počáteční růst a vyšší stabilitu výnosů díky silnějšímu projevu heterozního efektu. Skvělé vlastnosti naší unikátní zrnové genetiky jsou zřejmé nejen z interní pokusné sítě, ale také z oficiálních registračních pokusů a v neposlední řadě od spokojených pěstitelů z praxe. Vysoký výnos s nízkou sklizňovou vlhkostí na ÚKZÚZ nedávno prokázaly hybridy ES SUBMARINE (230) nebo LID4040C (300). V porovnání s ostatními testovanými odrůdami nabízely výbornou ekonomiku pěstování zrnové kukuřice, ve které hrál roli nejen výnos a cena kukuřice, ale i sklizňová vlhkost, respektive náklady na sušení. S našimi hybridy můžete pěstovat zrnovou kukuřici nejen s pěkným výnosem, ale i se solidní rentabilitou.

Sója

ES COLLECTOR z naší nabídky sóji přitahuje nejvíce pozornosti. Do našich podmínek pasuje skvěle. Raný (000) hybrid s vysokým výnosem, světlou barvou pupku a příjemnými agronomickými vlastnostmi. Díky tříletému zkoušení na ÚKZÚZ a prvním výsledkům z praxe si můžeme být jisti, že se jedná o cennou odrůdu s velmi unikátními vlastnostmi, která by neměla ujít pozornosti žádného pěstitele sóji. 

Slunečnice

LIDEA patří mezi největší světové šlechtitele a producenty osiva slunečnice. Pro naše pěstitele jsme připravili zajímavé hybridy ES AGORA (raná - konvenční) ES CEYLON SU (raná - express) a ES BELFIS (středně raná - CLP).

Čirok

V sortimentu hybridů LIDEA naleznete velmi raný a velmi výkonný zrnový hybrid ARSKY. Ze silážních hybridů můžete volit mezi hybridem zaměřeným na kvalitu siláže (vyšší podíl zrna) ARIGATO nebo na výnosnější hybrid (s nižším obsahem škrobu v siláži) SAPHIR. Oba silážní hybridy nabízejí vyšší stravitelnost hmoty díky BmR charakteru.

Neváhejte a stáhněte si katalog, kde se o našich odrůdách dozvíte více!